Gezocht; elektrische deelauto's voor 500 nieuwe bestuurders

Het stimuleren van bestuurders na het halen van hun rijbewijs om gebruik te maken van elektrische deelmobiliteit. Daar beginnen we mee door al tijdens de rijopleiding (aspirant) bestuurders te laten lessen in een elektrische auto. Met als uiteindelijk resultaat minder brandstof auto's op de weg, meer gebruikers van duurzame deelmobiliteit en meer CO2 reductie.

Beginnend bestuurders in een elektrische deelauto

Beginnend bestuurders in een elektrische deelauto, dat is een van de doelen van het project Les Elektrisch. Dit duurzame mobiliteitsgedrag willen we bereiken door naast de elektrische rijlessen ook incentives voor deelmobiliteit aan te bieden. Bijvoorbeeld na het behalen van het rijbewijs de eerste drie maanden een gratis, of laagdrempelig abonnement op een elektrisch deelautoprogramma. Op die manier kunnen de beginnende bestuurders direct gebruik maken van duurzame mobiliteitsoplossingen en stimuleren we duurzaam mobiliteitsgedrag, ook ná de rijopleiding. We zetten daarmee in op het direct aanleren van gewenst gedrag in plaats van ongewenst gedrag afleren.

Deelauto aanbieders gezocht 

Binnen het project Les Elektrisch maken we het delen van een elektrische auto aantrekkelijker dan de aanschaf van een eigen (brandstof)auto. Hiermee willen we in zes maanden tijd minimaal 500 nieuwe bestuurders verleiden tot het gebruik van elektrische deelmobiliteit en de beoogde CO2 reductie realiseren. Voor het project zijn we op zoek naar aanbieders van elektrische deelauto’s die samen met ons een aantrekkelijk aanbod voor de geslaagde bestuurders in Gelderland kunnen creëren. Bent u geïnteresseerd en heeft u zin om samen met ons de handen in één te slaan? Neem dan contact met ons op! Zo zorgen we er samen voor dat beginnende bestuurders hun eerste kilometers direct duurzaam én betaalbaar afleggen.

Het project Les Elektrisch is een initiatief van het Gelders Energieakkoord en mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Met medewerking van de BOVAG, VRB en VER. 

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren