Rijlessen: de weg op via duurzame mobiliteit

Elke rijschoolhouder weet dat de omslag gemaakt moet worden naar duurzame mobiliteit. Die omslag bereiken we door toekomstige bestuurders al tijdens hun rijopleiding kennis te laten maken met duurzame mobiliteit. Maar wanneer kun je die omslag maken? Hoe maak je die dan? En dan de meestal de allereerste vraag: Kan het eigenlijk wel?

Het antwoord is: JA.

Focus op verandering en de mogelijkheden, niet op wat je gewend bent. Kijk naar de toekomst en ga er voor. Pak die voorsprong. Lees op deze website waar je allemaal aan moet denken en maak de berekening of het financieel kan. Neem dan contact met ons op en probeer elektrisch autorijles geven gewoon een keer uit. Kosteloos. 

Aanmelden rijschoolhouder

Mogelijkheden rijscholen

Het project Les Elektrisch voorziet in het stimuleren en creëren van inzicht en mogelijkheden voor rijschoolhouders rond het geven van elektrische rijlessen. Vaak komt het niet willen overstappen op rijles geven in een elektrische auto neer op twee hoofdoorzaken: Code 78 en kosten. Via Les Elektrisch krijg je als rijschoolhouder toegang tot kennis, inzichten, probeermogelijkheden en voorlichting waarom deze twee oorzaken geen drempel meer hoeven te zijn! Lees daarom de website met ervaringen en inzichten, schrijf je in voor een roadshow en voor proefrijlessen in een van de beschikbare elektrische lesauto’s en daarmee ook voor de nieuwsbrief. Je wordt er sowieso niet slechter van, probeer het gewoon!

Een week lang elektrische rijlessen geven

Les Elektrisch is een slimme samenwerking gestart met Auto Versteeg Buurman (10 vestigingen in provincie Gelderland). Zij stellen vanaf deze week een Peugeot e-208 ter beschikking als demonstratiemodel voor rijschoolhouders. Volledig aangepast voor het geven van rijlessen. Dus met dubbele bediening en een verklaring werking motormanagement. Wil jij als rijschoolhouder ervaren hoe het is om rijlessen te geven in een elektrische auto? Auto Versteeg Buurman biedt jou die kans, zodat jij één week lang met gemak 8 tot 9 rijlessen op een dag kunt geven. Het bereik is circa 275km en laden doe je tijdens de lunch. Of, zoals rijscholen die reeds lessen in elektrische auto’s geven, je neemt snelladen op in het lesuur. Op die manier leert de aspirant bestuurder ook direct hoe alles werkt.

Aanmelden testrit

Roadshows & webinars

In 2021 worden in Gelderland een aantal roadshows gehouden – corona-proof – waarbij voorlichting wordt gegeven over de do’s & don’ts van overstappen op elektrische rijles geven. Ook staan daar diverse merken met elektrische lesauto’s klaar om mee proef te rijden. Ervaringsdeskundigen – collega’s dus – zijn er om vragen te beantwoorden. Op woensdag 26 mei vond onze eerste webinar plaats. Gemist? Kijk hem hier helemaal terug.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en hoor als eerste wanneer de volgende roadshow plaatsvindt. Liever online inspiratie op doen? Volg dan onze eerste webinars op woensdag 26 mei van 19.30 - 21.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief

Kosten Elektrische Lesauto

Vaak wordt de keuze voor de aanschaf van een lesauto gemaakt op basis van de catalogusprijs en eventuele korting. Maar er komt zoveel meer kijken bij een lesauto!

De totale kosten die je hebt over de gehele tijd dat je een lesauto rijdt, wordt ook wel de Total Cost of Ownership (TCO) genoemd. Daarin wordt álles aan kosten meegenomen. Vanaf nu beschikbaar; De Elektrische Lesauto TCO Calculator. Hiermee kun je een inschatting maken van de totale kosten van een elektrisch lesauto. Misschien is die elektrische lesauto gedurende de looptijd wel veel goedkoper! Kijk ook eens op de veelgestelde vragen over Elektrische Voertuigen (EV).

Gebruik de TCO Calculator

Elektrische lesauto delen

Wel de lusten maar niet alle lasten? Deel dan een elektrische lesauto met collega-rijscholen in de buurt! Al met drie collega’s kun je een elektrisch lesauto delen waarbij je dan alleen betaalt voor daadwerkelijk gebruik per dag of dagdeel. Laagdrempelig, goedkoop en duurzaam! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of om via ons in contact te komen met rijscholen die ook graag een elektrische lesauto willen delen.

Voordelen elektrische lesauto delen

  • Deelname is eenvoudig
  • Lagere kosten dan bij eigendom
  • Duurzaam alternatief
  • Eerst uitproberen, dan zelf aanschaffen

Deelnemende rijscholen

Les Elektrisch is er voor rijscholen en aspirant-bestuurders. Een overzicht van de deelnemende rijscholen is dus van groot belang om zo snel mogelijk te kunnen zien welke rijschool in Gelderland via Les Elektrisch hun asprirant bestuurders elektrische rijlessen aanbiedt.

Aanmelden als rijschoolhouder

Wanneer je jouw rijschool opgeeft als deelnemer dan neemt onze projectleider vrijblijvend contact met je op om meer uitleg te geven. Als deelnemer krijg je informatie over de kosten (TCO), de voor- en nadelen, wat oplossingen zijn en ben je welkom op de roadshows. Daarnaast krijg je een aantal keren de beschikking over een elektrische lesauto om het in je praktijk kosteloos uit te proberen. Ook kun je eerst proefrijden in een elektrische lesauto. We vermelden je – bij daadwerkelijke deelname – op deze website als deelnemer zodat je ook zichtbaar bent als rijschool die de verandering en de toekomst omarmt, omkleed met jouw unieke reden om dit te doen.

Last but not least: de aspirant-bestuurder die bij een via Leselektrisch.nl deelnemende rijschool het rijbewijs haalt, krijgt een geweldige incentive: direct rijden in een elektrische deelauto na het behalen van het rijbewijs!

Aanmelden rijschoolhouder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren