Ook rijscholen zullen mee moeten met de elektrificatie

“Als je nu niet innoveert ben je over drie jaar niet meer relevant en over vijf jaar ben je out of business", aldus Chris Verstappen van Verjo (Uitgever voor verkeer en vervoer over de weg) tijdens onze webinar van 13 oktober 2021

Het zet je aan het denken. Gaat het dan zo hard? En hoe zit het met alle tegenwerpingen over elektrisch rijden en het geven van rijles in een elektrische auto. En, ook positief: hoe Les Elektrisch via een incentive aan leerlingen de instroom bij jouw rijschool kan vergroten.

Waarom leren rijden in een type auto die straks niemand meer kan en wil kopen?

Het Nationale EV en berijdersonderzoek 2020 van de Vereniging Elektrische Rijders leert dat 93 procent van de Nederlandse elektrische rijders nooit meer terug wil naar een brandstofauto. Waarom dan niet gelijk tijdens de rijopleiding in de elektrische auto? Natuurlijk zijn er hobbels op de weg. Les Elektrisch laat jou zien dat het allemaal zo’n vaart niet loopt. Lees mee.

 

Aanmelden rijschoolhouder

Mogelijkheden rijscholen

Het project Les Elektrisch voorziet in het stimuleren en creëren van inzicht en mogelijkheden voor rijschoolhouders rond het geven van elektrische rijlessen. Vaak komt het niet willen overstappen op rijles geven in een elektrische auto neer op twee hoofdoorzaken: Code 78 en kosten. Via Les Elektrisch krijg je als rijschoolhouder toegang tot kennis, inzichten, probeermogelijkheden en voorlichting over waarom deze twee oorzaken geen drempel meer hoeven te zijn! Lees daarom de website met ervaringen en inzichten, schrijf je in voor een roadshow en voor proefrijlessen in een van de beschikbare elektrische lesauto’s en daarmee ook voor de nieuwsbrief. Je wordt er sowieso niet slechter van, probeer het gewoon!

Kosten Elektrische Lesauto

Kort door de bocht zijn elektrische auto’s duurder in aanschaf en goedkoper tijdens de periode dat je er gebruik van maakt. Dit zorgt ervoor dat je over de gehele gebruiksduur goedkoper uit bent (geld verdient) met een elektrische auto dan met een brandstof variant. Om dit realistisch en makkelijk voor jou beschikbaar te maken, heeft Les Elelktrisch de Les Elektrisch TCO Calculator ontwikkeld.

Gebruik de TCO Calculator


Eerst uitproberen?
Week lang gratis rijles auto lenen…

Heb je als rijschool nog geen ervaring in het rijden in een elektrische auto en het geven van rijles daarmee? Dan kun je in Gelderland een week lang gratis gebruik maken van een volledig uitgeruste elektrische lesauto van het project Les Elektrisch. Enige voorwaarde: je aanmelden bij Les Elektrisch als deelnemende rijschool en aangeven dat je de elektrische lesauto wilt uitproberen.

Aanmelden testrit


Code 78

De erkenning groeit onder rijschoolhouders dat rijopleidingen duurzamer kunnen. Maar er blijkt nog een andere hobbel. Investeren in een elektrische lesauto die vanwege Code 78 maar deels ingezet kan worden, lijkt op het eerste gezicht niet erg rendabel. Maar is dat echt zo?

Lees verder


Roadshows & webinars

Dit jaar organseerden wij twee webinars en een roadshow waarbij voorlichting werd gegeven over de do’s & don’ts van overstappen op elektrische rijles geven. Er stonden diverse merken met elektrische lesauto’s klaar om mee proef te rijden en ervaringsdeskundigen – collega’s dus – om vragen te beantwoorden.

Op woensdag 13 oktober vond onze tweede webinar plaats. Gemist? Kijk hem hier helemaal terug.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en hoor als eerste wanneer eventueel de volgende roadshow plaatsvindt. 

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden als rijschoolhouder

Wanneer je jouw rijschool gratis opgeeft als deelnemer dan neemt onze projectleider vrijblijvend contact met je op om meer uitleg te geven. Als deelnemer krijg je informatie over de kosten (TCO), de voor- en nadelen, wat oplossingen zijn en heb je toegang tot potentiële klanten via de website van Les Elektrisch. Daarnaast krijg je de beschikking over een elektrische lesauto om het in je praktijk kosteloos uit te proberen. Ook kun je eerst proefrijden in een elektrische lesauto. We vermelden je – bij daadwerkelijke deelname – op deze website als deelnemer zodat je ook zichtbaar bent als rijschool die de verandering en de toekomst omarmt, omkleed met jouw unieke reden om dit te doen.

Last but not least: de aspirant-bestuurder die bij een via Leselektrisch.nl deelnemende rijschool het rijbewijs haalt, krijgt een geweldige incentive: direct rijden in een elektrische deelauto na het behalen van het rijbewijs!

Aanmelden rijschoolhouder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren