Nu al op weg naar een duurzame toekomst

Jij weet het. En jij snapt het. We moeten de toekomst duurzamer maken. Maar je wilt ook rijlessen volgen, je rijbewijs halen. Hier kun je beide combineren:

Les Elektrisch

Je kunt namelijk elektrische rijlessen volgen bij één van de deelnemende rijscholen van het project Les Elektrisch. En haal je jouw rijbewijs bij een van de deelnemende rijscholen? Dan hebben we een geweldig cadeau voor je… Dan rij je direct in een elektrische deelauto!

Ik heb interesse in elektrische rijlessen

Code 78

Indien jij je rijbewijs haalt in een elektrische auto, krijg je ‘Code 78’ op je rijbewijs vermeldt. Dit betekent dat je enkel in een automaat mag rijden (aangezien elektrische auto’s per definitie allemaal een automaat hebben… wel zo makkelijk). Achter de schermen wordt hard gewerkt om deze code te laten vervallen, zodat je ook gewoon in een handgeschakelde auto zou mogen rijden. Echter, dit is nu nog niet het geval, maar na een paar extra lessen in een schakelauto (het is een handigheidje) kun je eenvoudig ook het rijbewijs halen voor niet-elektrische auto’s. Wist je trouwens dat vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto's mogen worden verkocht?

De deelnemende rijscholen krijgen meerdere dagen de beschikking over een van de elektrische lesauto’s. Neem contact op met een rijschool bij jou in de buurt, vraag informatie op en check meteen wanneer zij de beschikking hebben over de elektrische lesauto. Stap in, haal duurzaam je rijbewijs en wees klaar voor de toekomst!

Rijbewijs en meteen een elektrische deelauto!

Fantastisch toch! Direct na het behalen van je rijbewijs in een elektrische deelauto stappen! Dat kan wanneer je via een van de rijscholen die zijn aangesloten bij Leselektrisch.nl je rijbewijs hebt gehaald. Gewoon meteen rijden, niet sparen voor een oude vervuilende barrel maar direct relaxt rijden, wanneer jij dat wilt, in een elektrische auto. Wanneer er meer bekend is over de voorwaarden, vind je dat hier terug!

Maak vrijblijvend een afspraak

Zoek en vind! Steeds meer rijscholen in Gelderland sluiten zich aan bij Les elektrisch, omdat zij weten dat jij elektrisch wil rijden en begrijpen dat het anders moet in de toekomst. Het is super relaxt rijden, stil, je hebt veel driver assistance gadgets aan boord en het stoot helemaal niets uit aan CO2 of andere troep.

Ik heb interesse in elektrische rijlessen

Vragen over elektrisch rijden

Iedereen kent wel iemand met een elektrische auto. Indianenverhalen genoeg over batterijen en range en opladen. Wat weet jij eigenlijk van elektrisch rijden? En zijn jouw eigen vragen over elektrische auto's en elektrisch lessen eigenlijk ooit wel eens rechtdoorzee beantwoord?

We proberen het hier voor je op een rij te zetten. 

En elke vraag die je verder nog hebt, kun je natuurlijk het beste stellen aan de deelnemende rijscholen. Zij kunnen je als geen ander helpen aan de juiste antwoorden!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren